Facebook LikedIn EnglishFranceWant een onberispelijke boekhouding dat is een persoonlijke aanpak en meedenken gericht op jouw groei.

Over de organisatie

Boekhoudkantoor - 15 medewerkers - Edegem, Mechelen

De uitdaging

Een workshop stress en burn-out preventie, op maat van het team.

Proctifin was op zoek naar een workshop rond stress en burn-out preventie, gericht op maat van het team waarbij in een tweede luik specifieke aandacht besteed werd aan de team opzet en communicatie op de werkvloer.

De oplossing

Gepersonaliseerde workshop

Een heldere en dynamische workshop, waarbij elk teamlid in kaart gebracht werd om elkaars goede en minder goede dagen beter te begrijpen. Naast de persoonlijke profielen, werd er ook een teamprofiel uitgewerkt dat inzicht gaf in de wisselwerking tussen alle leden, waardoor we doelgericht op communicatie konden werken die echt past bij dit team.

Het tweede luik van de workshop dompelde de medewerkers onder in een bad van preventie rond stress en burn-out op de werkvloer.

 

Coaching van medewerkers

Alle medewerkers worden persoonlijk gecoacht met als doel hun (mentale) welzijn op de werkvloer te optimaliseren. Tijdens de coaching sessies is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

 

Gezondheidsbeleid

Bij Proctifin gingen we aan de slag met een gezondheidsbeleid, ondersteund door de visie en missie van de organisatie met als doel de groei van de organisatie en haar medewerkers te ondersteunen.

Mentaal welzijn, persoonlijke groei, werkgeluk en teamspirit staan er centraal.

Resultaat

Aan het einde van de workshop waren beide zaakvoerders, Sophie en Cathy, het er over eens dat (mentaal) welzijn op de werkvloer op de eerste plaats komt bij Proctifin.

Montisoro werd hierop gevraagd om enerzijds als persoonlijke coach van de organisatie op te treden en anderzijds van start te gaan met de opmaak van een gezondheidsbeleid.

Ondertussen begeleiden we de medewerkers in hun persoonlijk ontwikkelingsproces en maken we met onze HR activiteiten deel uit van een jong en dynamisch team. We staan de zaakvoerders met raad en daad bij om samen de organisatie te laten groeien.

 

 

Sophie Chomé, zaakvoerder, augustus 2021

De workshop was helder en dynamisch. De preventie rond burn-out en stress was enorm interessant. Na een Coronajaar was het onderwerp rond stress enorm toepasselijk en wij zijn allen tot nieuwe inzichten gekomen.
Bovendien was het heel aangenaam om ons team in kaart te brengen. Zo hebben wij veel geleerd over onszelf en ons team. Hoe belangrijk kan communicatiestijl zijn… Als bedrijfsleiders van een kleine zeer snel groeiende KMO was het belangrijk om na te gaan wie in welke positie de minste stress zal ervaren. De workshop heeft mij enorm veel energie gegeven om onze strategie verder uit te bouwen met de juiste mensen op de juiste plaats zodat iedereen werkt volgens zijn/haar talenten en overmatige stress kan vermeden worden.

Wij raden de workshop enorm aan. Het was top.Aanmelden Montisoro